Protein deposu pankek böyle hazırlanır! Tozlara gerek yok, sporcuların yeni gözdesi

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiYoğun tempolu bir hayatınız varsa sağlıklı ve besleyici bir kahvaltı hazırlamak sizin için zor ve yorucu olabilir. Ancak son yıllarda popülerleşen ‘proteinli pankek’ tarifleri, hem kas gelişimini destekliyor hem de pratik hazırlanışıyla dikkat çekiyor. Üstelik bu tarifte protein tozu kullanılmıyor; tamamen doğal malzemelerden gelen yüksek protein içeriyor. Hem sağlıklı hem de pratik olan bu tarif için okumaya devam edin!

Protein, kas onarımı ve enerji için vazgeçilmezdir. Özellikle spor yapanlar ve güne daha tok başlamak isteyenler için kahvaltıda protein tüketmek büyük önem taşır.

Ancak ‘proteinli’ etiketiyle satılan hazır ürünlere karşı birçok kişinin önyargısı var. Bunun en önemli nedeni, kullanılan protein tozlarının tadının yapay olması ve içeriklerinin güven vermemesi.

Ancak üzülmeyin birazdan vereceğimiz tarifte proteini tamamen doğal kaynaklardan elde edebilir hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek oluşturabilirsiniz. Bu pankek, sabahları sofraya konulabilecek en pratik ve faydalı kahvaltı alternatiflerinden bir tanesi olacak.

1 su bardağı yulaf ezmesi, 2 adet yumurta veya 4 adet yumurta akı, yarım su bardağı yoğurt, kabartma tozu, tarçın, tuz ve vanilyaya ihtiyacınız var.

Tüm pankek malzemelerini belirtilen sırayla bir blender kabına koyun. Birkaç kez çalıştırın ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Her pankek için yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ kullanarak, hamuru sıcak tavanın üzerine dökün. İlk tarafını 1-2 dakika pişirin, ardından çevirin ve pişene kadar birkaç dakika daha pişirin.

Bu tarifi çocuklarınız için yapıyorsanız pankeklerin üzerine akçaağaç şurubu, reçel veya bal koyabilirsiniz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”